Licht op Herinnering

Iedereen krijgt te maken met de dood van een geliefd mens. Een dierbaar mens te moeten missen, laat ons beseffen dat we diens leven gedeeld en liefgehad hebben. Na de eerste scherpe rouw kunnen we voelen en zien welke onuitwisbare herinneringen dat leven aan ons heeft nagelaten.

Licht op Herinnering is bedoeld voor iedereen die overleden geliefde, familie of vrienden op persoonlijke wijze wil gedenken. Ook als deze niet op de begraafplaatse aan de Soerenseweg begraven liggen of elders verstrooid zijn.

Er zijn langs de route verschillende plekken waar men door middels van licht, muziek, stilte etc. kan stilstaan bij hetgeen de dierbaren hebben nagelaten.

Sinds 2008 vindt deze wijze van herdenken plaats op de begraafplaats Soerenseweg in Apeldoorn.
Rouwtherapeut Grietje Vermeer, Mirjam Verweij, verpleegkundige en coördinator vrijwillige terminale zorg en Maria de Greef, rouwdeskundige en auteur vormen de projectgroep en teven het Stichtingsbestuur.
Deze projectgroep fungeert geheel op vrijwillige basis.
De initiatiefnemers willen Licht op Herinnering zo onafhankelijk mogelijk en vooral door de steun van diverse Apeldoornse sponsoren en particulieren laten plaatsvinden.

Iedere eerste woensdag van november vindt deze herdenkingsavond plaats op de begraafplaats aan de Soerenseweg in Apeldoorn.