Een prachtig document voor later

Bruidsparen krijgen vaak maar de helft van hun trouwdag mee. Bij een uitvaart van een dierbare is dat net zo. Veel nabestaanden hebben het de periode voorafgaand aan de uitvaart zo druk gehad, dat ze nog vol zitten met stress en emoties.
De dag zelf beleven ze in een roes. En dat is jammer, want een mooie afscheidsplechtigheid kan juist troost geven in de verwerking van het verlies.

Een beeld- of geluidsopname

Als u een geluidsopname van de uitvaart laat maken, kunnen de nabestaanden achteraf nog eens in alle rust luisteren naar de sprekers, de muziek en de eventuele kerkdienst. Gespecialiseerde uitvaartfotografen zorgen voor een tastbare herinnering in de vorm van een mooi fotoalbum. Ook is het mogelijk een video-opname van de uitvaart te laten maken. Hierdoor kunnen mensen die, bijvoorbeeld vanwege ziekte of afstand, niet persoonlijk bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn de plechtigheid toch meebeleven. Een film van de uitvaart kan ook heel belangrijk zijn voor kinderen die op jonge leeftijd een ouder verliezen. Zij hebben hiermee een document dat hen op latere leeftijd inzicht geeft in wie hun vader/moeder precies was, wie de vrienden waren en wat er over hem of haar werd gezegd tijdens het afscheid.

Discreet en respectvol

Zelf filmen is mogelijk, maar erg moeilijk. Bovendien bent u dan op deze belangrijke dag waarschijnlijk meer met de camera bezig dan met het afscheid van uw dierbare. Voor een professionele video waarin de uitvaart op een sfeervolle en passende manier wordt vastgelegd, kunt u bijvoorbeeld terecht bij Uitvaart.tv. Deze ervaren videospecialisten weten als geen ander hoe ze, zonder nadrukkelijk aanwezig te zijn, een mooie en respectvolle video kunnen maken van de uitvaart.