Niemand wil graag over een uitvaart praten, laat staan er over schrijven. Tenminste, dat zou je misschien denken. Leo van den Hazelkamp, uitvaartleider bij Uitvaartverzorging Kramer, vertelt geregeld hoe verschillend mensen omgaan met de uitvaart van hun dierbare. Al is elk verhaal verschillend, ze hebben allemaal een bijzonder tintje.

Zo vertelt Leo over nabestaanden die de avond voor de uitvaart een wake hielden voor hun vader die opgebaard lag in de keuken. Daar was hij vroeger het liefst. Of het verhaal van een vrouw die in de laatste maanden van haar leven haar uitvaart met hem regelde. Vlak voor ze overleed, herinnerde zij hem aan haar wensen: “En denk eraan: ik houd een oogje in het zeil daarboven, dus als je het niet doet zoals afgesproken, dan zul je dat merken.” Dan was er nog de man die zichzelf had gedood en in zijn afscheidsbrief een ondragelijk geheim openbaarde. Met een positieve wending. Zijn witte kist werd namelijk opgesierd door blauwe en roze ballonnen.

Zo zie je maar, iedere uitvaart verloopt anders. In ons werk merken we dat dagelijks. Ook valt het ons op dat veel mensen toch hun verhaal kwijt willen. Het helpt ze om de dingen een plekje te geven. Gevoelige, mooie, verdrietige en vooral ontroerende dingen. Wil je meer van Leo’s verhalen lezen? Bestel onze verhalenbundel. Je zult je verbazen over wat er over een uitvaart valt te vertellen.

Voor meer informatie of het bestellen van het boekje kunt u ons bellen op telefoonnummer 026 4423102, mailen naar info@uitvaartverzorgingkramer.nl of tijdens kantoortijden op ons hoofdkantoor aan de Weg langs de Begraafplaatsen 3 te Arnhem.

Euro 13,95